Google+

Houtverduurzamen

Kom met ons in contact

 

verduurzamen-2
“Hout speelt van oudsher een belangrijke rol in het leven van de mens, het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste mensen een voorkeur hebben ontwikkeld
voor dit materiaal.  Het uiterlijk en de duurzaamheid van het product hout is van groot belang.”

Postmus-Nuis B.V. heeft al ruim 30 jaar ervaring in het VERDUURZAMEN van hout door middel van de vacuüm -drukmethode (autoclaaf) en de dompelmethode.

VACUÜM -DRUKMETHODE:

Het verduurzamen door middel van de vacuüm –drukmethode vindt plaats in autoclaven. Douglas, lariks, vuren, grenen en Red Ceder palen, balken, planken, regels en latten : vooral producten die geplaatst worden in de grond, zijn uitermate geschikt voor deze behandel methode. Het proces is volledig computer gestuurd. Dit garandeert dat het hele proces volgens de norm voorschriften verloopt en dat er een goede en juiste registratie plaats vindt. Door die registratie is ook, na jaren van elke verduurzamingbehandeling, nog precies terug te vinden hoe het procesverloop is geweest. Wij kunnen het hout behandelen in de kleur groen maar ook in de kleur zwart.

DOMPELMETHODE:

Het verduurzamen door middel van de dompelmethode vindt plaats in enorme bassins. Douglas, lariks, vuren, grenen en Red Ceder vooral geprofileerd hout, is uitermate geschikt voor deze behandel methode. De houtpakketten kunnen door ons worden op- en afgelat met onze mechanische oplat machine. De houtpakketten worden volledig automatisch gedurende een vastgestelde tijdsperiode ondergedompeld. Wij kunnen het hout in meerdere kleuren behandelen: groen, bruin, lichtgrijs, donkergrijs en zwart. Alles onder het KOMO-keur: rapport nummer 33133, gecontroleerd door het SKH.

DROOGKAMERS:

Wij beschikken over 2 klimaatkamers: hier kunnen wij voornamelijk naaldhout in (na) drogen.

MILIEU:

Het hout door u aangeleverd, stallen wij onder dak, zowel voor als na de behandeling. Het verduurzamen geschiedt op een milieu verantwoordelijke manier op vloeistofdichte vloeren.


impressie filmpje van het oplatten tot dompelen.